Wie zijn wij?
Sinds 2021 leveren wij de beste koffie die Nicaragua te bieden heeft. We zijn dit bedrijf gestart omdat we vinden dat koffie uit Nicaragua een plek verder op de voorgrond verdient. We werken samen met de beste importeurs in Europa, zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en transparantie, en waarborgen de herkomst van elke boon.
Met deze hoogwaardige koffiebonen creëren we unieke blends, soms in combinatie met koffiebonen uit andere landen. Onze bonen worden wekelijks vers gebrand, zodat jij altijd kunt genieten van de volle smaak en het aroma van écht verse koffie. Zo geven we de bijzondere koffie uit Nicaragua de plek die het verdient – in jouw dagelijks koffiemoment!
Crystel Herrera is opgegroeid met koffie. Haar vader is als meer dan 40 jaar lang koffieproducent en veehouder in Matagalpa, Nicaragua. Van kleins af aan heeft ze de koffiewereld mee gekregen.
Haar doel: iedereen laten kennis maken met de unieke koffie uit Nicaragua.
Haar favoriet: Naturals van de eigen Finca gebrand in een pan boven een houtvuurtje.

Marko Sas is van oorsprong een proces technoloog en kwam in 2005 in Nicaragua in aanraking met de koffieverwerking tijdens een project om afvalwater op een koffie plantage te zuiveren. Hij werd meteen gegrepen door het wet mill proces (beneficiado humedo) waarbij de bessen met machines worden ontpulpt en in een volgende stap worden gewassen. Vele projecten in Midden-Amerika later kan hij de koffie ook in Nederland niet meer loslaten.
Zijn doel: de plantages en coöperaties die hij in de projecten heeft leren kennen een betere toegang tot de markt geven.
Zijn favoriet: alle koffie uit Nicaragua waarin je proeft dat deze met zorg is verbouwd en verwerkt.
